Efektivní zacházení s penězi v podnikání

1

Potřebujete zacelit nedostatek vašich firemních financí? Slýcháte o podnikatelských úvěrech a nevyznáte se v jejich uspořádání? ČSOB banka nabízí nejrůznější podnikatelské úvěry pro nejrůznější situace. Srovnejte si jejich výhody a zvolte ten pravý.

Často není lehké držet své firemní finance v exponenciální přímce, je ale možné je určitým způsobem kontrolovat a zamezit tak jejich zbytečnému poklesu. Podnikatelské úvěry nepatří v poslední době mezi oblíbené úvěry, protože si podnikatelé nejsou zcela jisti budoucí situací. Je ale možné využít i takovéto skutečnosti. Na finančním trhu je také nutné přizpůsobit se možnostem zákazníka, to má za následek pokles úroků u podnikatelských úvěrů a právě pro vás, může být tento fakt výhodou. Nečekejte stále na vhodnou příležitost a navštivte nejbližší pobočku banky ČSOB, kde vám zkušení zaměstnanci poskytnou informace o možnostech a nejvýhodnějších službách pro vaše podnikání.

Stejně jako běžné účty nabízejí i podnikatelské účty kontokorentní úvěry. Využití kontokorentu v podnikání je různé, ale vůbec nejčastěji může kontokorent sloužit jako úvěr v období krátkého nedostatečného zůstatku na účtu. Doba splácení kontokorentního úvěru by neměla přesáhnout jeden rok.

Provozní úvěr je typ úvěry, který může sloužit podnikatelům a firmám k nakoupení majetku nezbytného k provozování podnikání. Kromě něj se z provozního úvěru dají financovat i krátkodobé pohledávky.

Jedním z nejčastěji užívaných úvěrů pro podnikatele je revolvingový úvěr, který je poskytován bankou na pokrytí provozních potřeb. Výhodou tohoto úvěru je regulovatelná výše čerpání a výpovědní lhůta, díky níž můžete ukončit smluvní vztah bez udání důvodu. Dalším bodem, který upřednostňuje revolvingový úvěr, je nejnižší úroková sazba, co se podnikatelských úvěrů týče. Výpovědní lhůta trvá tři měsíce a úvěr je poskytován na dobu neurčitou. Poplatky jsou stanoveny individuálně a úroky jsou spláceny pravidelně měsíčně.

Zmínit můžeme také investiční úvěr. Ten bývá většinou účelový a slouží podnikatelům nebo firmám k nákupu nebo renovaci zařízení.

Nakonec můžeme přiblížit nástroj, který zefektivní ochranu vašich financí, dokumentární akreditiv. Akreditiv je platebním nástrojem pro minimalizaci obchodního rizika pro podnikatele. Akreditivy jsou výhodné jak pro prodejce, tak pro kupce, protože oběma přináší jistoty a potlačuje možnou faleš obchodu. Prodejce získá ochranu před rizikem platební neschopnosti kupujícího a neodvolatelný závazek banky. Kupující si zároveň zajistí kvalitu zboží a včasnost jeho dodání.